[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” linkedin=”true” pinterest=”true”]

Ζεόλιθος έως 0.8 χιλιοστά σε μορφή πούδρας. Χρησιμοποιείται για ενσωμάτωση σε σποροπαραγωγή καθώς και ως πρόσθετη ύλη στις ζωοτροφές. Συσκευασίες: 5, 25 και 1000 κιλών.

Ο ζεόλιθος στην κτηνοτροφία

Ο ζεόλιθος είναι ένα φυσικό ορυκτό προϊόν, χωρίς καμιά χημική κατεργασία. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κτηνοτροφία ως εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση προσθετικό διατροφής, στα βοοειδή, στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, στους χοίρους, τα πουλερικά (κρεατοπαραγωγής & παραγωγής αυγών) και τα πρόβατα.  Ο ζεόλιθος δεν είναι φάρμακο, δεν αφήνει κανένα κατάλοιπο στα προϊόντα ζωικής προέλευσης και δεν επηρεάζει τη γευστικότητα των ζωοτροφών και του κρέατος. Η χρήση του είναι απόλυτα ασφαλής, αφού δεν χωνεύεται ή αφομοιώνεται από τον οργανισμό των ζώων αλλά αποβάλλεται από τα κόπρανα και τα ούρα συμπαρασύροντας όλες τις βλαβερές ουσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ζεόλιθος στο περιβάλλον

Η μοναδική σύνθεση του φυσικού ζεόλιθου του παρέχει σημαντικές φυσικές και χημικές ιδιότητες με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται διαρκώς νέες εφαρμογές για την χρήση του, κατατάσσοντας το σε ένα από τα πιο χρήσιμα ορυκτά σήμερα. Το «μοριακό κόσκινο» ζεόλιθος, ασφαλίζει τα θετικά ιόντα, απορροφώντας ένα πλήθος περιβαλλοντικών ρύπων που ανέρχεται έως τριάντα (30) τις εκατό του βάρους του!

Ο ζεόλιθος συμβάλλει σε ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον με αμέτρητους τρόπους. Χρησιμοποιείται στον εμπλουτισμό της ατμόσφαιρας σε οξυγόνο λόγω της εκλεκτικής ικανότητας του να απορροφά το άζωτο. Εφαρμόζεται στον καθαρισμό των θαλασσών από πετρελαιοκηλίδες. Ως οξειδοαναγωγικός καταλύτης, μπορεί να αφαιρέσει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, όπως τα αέρια μηχανών και τα CFCs που προκαλούν την μείωση του όζοντος. Προσθέτοντας ζεόλιθο στο τσιμέντο, στον τομέα της κατασκευής, μειώνεται σημαντικά και η παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα. Επίσης, βελτιώνει και καθαρίζει το πόσιμο νερό φιλτράροντας όλες τις επικίνδυνες ουσίες για τον άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζεόλιθος έως 0.8 χιλιοστά | Zeolife.gr

Χρήση του φυσικού ζεόλιθου στην βιομηχανία υδρογονανθράκων

Οι φυσικοί ζεόλιθοι σχηματίζονται όταν ηφαιστειακά πετρώματα και στρώματα τέφρας αντιδρούν με αλκαλικά υπόγεια νερά. Χαρακτηριστικά ο κλινοπτιλολίτης χρησιμοποιήθηκε το 1986, από τη Ρωσική κυβέρνηση για την απορρόφηση ραδιενεργών χημικών και άλλων επιβλαβών τοξινών μετά την καταστροφή του Τσερνομπίλ. Οι άνθρωποι έδειξαν μείωση κατά 30% σε ραδιενεργά ισότοπα, μετά την πρώτη εφαρμογή του Ζεόλιθου. Στην Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση καισίου 137 και στρόντιου 90 από ραδιενεργά απόβλητα.

Στη βιομηχανία υδρογονανθράκων οι ζεόλιθοι χρησιμοποιούνται σε πολλές εφαρμογές όπως:

  • Ως καταλύτες στην διύλιση πετρελαίου.
  • Ως απορρυπαντικά για τον καθαρισμό των πετροχημικών αγωγών.
  • Ως καταλύτες και την παραγωγή υγρών καυσίμων υψηλής περιεκτικότητας σε αλκάνια.
  • Για την παραγωγή και εξυγίανση του φυσικού αερίου.
  • Για την απομάκρυνση ατμών υδραργύρου από το φυσικό αέριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *