Ζεόλιθος στην ιατρική και στη φαρμακευτική

Ο ζεόλιθος στην ιατρική χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής και έχει τις παρακάτω ευεργετικές ικανότητες:

 • Αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τον πεπτικό σωλήνα.
 • Δεσμεύει τις τοξίνες και τα βαρέα μέταλλα που απελευθερώνονται από το κάψιμο του λίπους, με συνέπεια αυτά να μην περνούν στον οργανισμό.
 • Δεσμεύει και αποβάλλει τις βλαβερές ουσίες που μπαίνουν στον οργανισμό από την τροφή, το νερό και τον αέρα.
 • Λειτουργεί ως ρυθμιστικός παράγοντας για τη μείωση της οξύτητας του στομαχικού περιεχομένου.
 • Επιταχύνει τη θεραπεία του έλκους του στομάχου.
 • Επιταχύνει την επούλωση των τραυμάτων.
 • Αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο σώμα.
 • Συνδέεται με τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα.
 • Βοηθά στην αλκαλοποίηση του pH.
 • Σταθεροποιεί και ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Μειώνει τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας/ακτινοβολίας

Πως ο ζεόλιθος μπορεί να βοηθήσει το ήπαρ σας;

Το ήπαρ είναι το βασικό όργανο του μεταβολισμού και της αποτοξίνωσης. Επεξεργάζεται όλα τα θρεπτικά συστατικά όπως την πρωτεΐνη, τους υδατάνθρακες και τα λίπη, παράγει χολή, αποθηκεύει αίμα, σίδηρο και βιταμίνη Κ. Παίζει ρόλο στο σχηματισμό του αίματος κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής περιόδου, έχει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, διασπά τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τις ορμόνες, βοηθά στην πήξη του αίματος, φιλτράρει και απολυμαίνει τις παραγόμενες τοξίνες όπως η αμμωνία, καθώς και τις “ξένες” τοξίνες όπως τα φάρμακα, τις χρωστικές ουσίες, τα συντηρητικά, το αλκοόλ κτλ.

Εκτός από την πολλή δουλειά που έχει να κάνει πρέπει και να υπομένει τα αρνητικά συναισθήματα όπως τη θλίψη και το θυμό, αλλά και τον καφέ, τη ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, το αλκοόλ, τα τηγανητά, τα συντηρητικά των τροφών, τις επιπτώσεις του αμαλγάματος, τις περιβαλλοντικές τοξίνες, τα παυσίπονα, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τους ρευματισμούς, τα υπνωτικά χάπια, καθώς και όλα τα είδη φαρμάκων… μέχρι να σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Οι ενδείξεις του καταπονημένου ήπατος είναι ενοχλητικές και προκαλούν άγχος, κούραση, κόπωση, διαταραχές του ύπνου, προβλήματα στη πέψη, τροφικές δυσανεξίες, δύσκολη εμμηνόπαυση, κατάθλιψη, πόνο στον αυχένα, δυσκαμψία, ασαφή πόνο, προβλήματα στις αρθρώσεις, ηπατική νόσο, ακόμα και κίρρωση του ήπατος. Όλα αυτά μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο δύσκολη.

Τι μπορεί να βοηθήσει το ήπαρ;

Πρώτον, το ήπαρ μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του για όσο χρονικό διάστημα είναι σε θέση να το κάνει αφού έχει την απίστευτη ιδιότητα να αναγεννιέται και να αναπλάθεται. Πρέπει να καταστραφεί περισσότερο από τα 2/3 του ηπατικού ιστού για να σταματήσει η λειτουργία του. Πως μπορούμε λοιπόν, να βοηθήσουμε το ήπαρ στις προσπάθειες ανάπλασης του και το βασικότερο πως θα το ανακουφίσουμε; Ευτυχώς σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση η φύση μπορεί να μας δώσει ένα “χέρι βοηθείας”.

Το εξαιρετικό φυσικό ορυκτό ζεόλιθος:

Ο κλινοπτιλόλιθος ζεόλιθος (ηφαιστειακό ορυκτό) είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό για τον άνθρωπο και τα ζώα. Λειτουργεί μέσα από το πεπτικό σύστημα χωρίς να απορροφάται από το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να απορροφήσει έναν μεγάλο αριθμό τοξινών, από αμμώνιο μέχρι και βαρέα μέταλλα, όπως ακριβώς κάνει ένα σφουγγάρι. Αυτές οι επιβλαβείς ουσίες για τον οργανισμό μας θα απορροφηθούν και θα αποβληθούν φυσιολογικά, έξω από τον οργανισμό μας πριν καν φτάσουν στο αίμα, με αποτέλεσμα την αποτοξίνωση και τη βελτίωση του μεταβολισμού και του φυσικού αμυντικού συστήματος του οργανισμού.

Τι είναι αυτό που κάνει το ζεόλιθο τόσο σημαντικό για το ήπαρ;

Θα σταματήσετε να επιβαρύνετε το ήπαρ σας κερδίζοντας έναν ήρεμο ύπνο, βελτίωση της πέψης, αύξηση της παραγωγικότητας και της ευημερίας. Τώρα ξέρετε: αξίζει να βοηθήσετε το ήπαρ σας!

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πρόσφατα νέα και δημοσιεύσεις για το ζεόλιθο στην ιατρική και στη φαρμακευτική

Πιστοποίηση της Zeolife για διακίνηση Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων βρώσιμου ζεόλιθου με πιστοποίηση CE
Ζεόλιθος στην Ανθρώπινη Υγεία

Πιστοποίηση της Zeolife για διακίνηση Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων βρώσιμου ζεόλιθου με πιστοποίηση CE

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι η επιχείρησή μας έχει λάβει επιτυχώς την βεβαίωση της υπουργικής απόφασης ΔΥ8Δ/Γ.Π. ΟΙΚ/1348/2004 για την ορθή πρακτική διανομής…

Ζεόλιθος, τι είναι, τι κάνει και που χρησιμοποιείται;
Ζεόλιθος στη Γεωργία Ζεόλιθος στην Ανθρώπινη Υγεία Ζεόλιθος στην Κτηνοτροφία Ζεόλιθος στο Περιβάλλον Οικιακή χρήση του Ζεόλιθου

Ζεόλιθος, τι είναι, τι κάνει και που χρησιμοποιείται;

Ο ζεόλιθος, είναι ένα φυσικό, αδρανές, αργιλοπυριτικό πέτρωμα, το οποίο σε γενικές γραμμές, καθαρίζει και διαχειρίζεται το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Ο ζεόλιθος, έχει ένα…

Εναλλακτικές λύσεις στα αντιβιοτικά για τα εκτρεφόμενα ζώα - μελέτη
Ζεόλιθος στη Γεωργία Ζεόλιθος στην Ανθρώπινη Υγεία Ζεόλιθος στην Κτηνοτροφία

Εναλλακτικές λύσεις στα αντιβιοτικά για τα εκτρεφόμενα ζώα – μελέτη

Λόγω της πλήρους απαγόρευσης της χρήσης αντιβιοτικών στην ΕΕ, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τα αντιβιοτικά που χορηγούνται στην τροφή. Πρέπει να αναπτυχθούν νέες στρατηγικές και εμπορικά προϊόντα για τη βελτίωση της υγείας και της απόδοσης των ζώων, με βάση την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα. Σκοπός της παρούσας μελέτης είναι να συνοψίσει τις ευεργετικές επιδράσεις των χρησιμοποιούμενων επί του παρόντος εναλλακτικών λύσεων αντί των αντιβιοτικών στην τροφή, δηλαδή των προβιοτικών, των πρεβιοτικών, των οργανικών οξέων, των φυτογενετικών ενώσεων και των ζεόλιθων άμμου στην υγεία και τις επιδόσεις ανάπτυξης των αγροτικών ζώων (χοίρων, πουλερικών και μηρυκαστικών).