Ζεόλιθος από 2.5 έως 5 χιλιοστά | Zeolife.gr
[social_buttons facebook=”true” twitter=”true” linkedin=”true” pinterest=”true” google_plus=”true”]

Ζεόλιθος από 2.5 έως 5 χιλιοστά σε μορφή χαλικιού. Χρησιμοποιείται για ενσωμάτωση μικρής και μεγάλης κλίμακας στη γεωργία, όπως χωράφια και δέντρα, για καθαρισμό λημμάτων σε δεξαμενές, σε δάπεδα ενυδρείων και σαν άμμος υγιεινής σε οικόσιτα ζώα. Συσκευασίες: 5, 25 και 1000 κιλών.

Ο ζεόλιθος στη γεωργία

Ο ζεόλιθος εφαρμόζεται με ενσωμάτωση στο έδαφος σε ποσότητες από 450 μέχρι 600 κιλά το στρέμμα ανάλογα με τον τύπο του εδάφους και την κοκκομετρική του σύσταση (λεπτότητα υλικού). Σε βαριά εδάφη προτιμάται ζεόλιθος σε μορφή χαλικιού (2,5-5 mm), ενώ σε ελαφρά εδάφη προτιμάται αυτός σε μορφή λεπτού χαλικιού (0,8-2,5χιλιοστά). Χρειάζεται μια ποσότητα 450 – 600 κιλών ανά στρέμμα και η ενσωμάτωσή του στο έδαφος για να μεγιστοποιηθεί η συμβολή του στην αύξηση της παραγωγής. Η ωφέλιμη δράση του είναι μακροχρόνια (ο ζεόλιθος δεν αποσαθρώνεται όπως άλλα υλικά) και αφού ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση των τριών χρόνων για συμβατικές καλλιέργειες, τα επόμενα 10 χρόνια δεν θα χρειαστεί να ξαναπροσθέσετε, ενώ κάθε χρόνο θα εισπράττετε την ωφέλεια του. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η μεταφορά του κόστους σε περισσότερες χρονιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζεόλιθος και κατοικίδια ζώα

Ο Φυσικός Ζεόλιθος παρέχει την πιο φυσική και οικονομική λύση στη διατήρηση ενός υγιεινού και καθαρού περιβάλλοντος για τα κατοικίδια ζώα μας αλλά και συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας τους.

Τοποθετώντας ζεόλιθο σε λεπτή πούδρα στον πάτο και σε όλη την επιφάνεια της φωλιάς μειώνεται κατά πολύ και η υγρασία στη φωλιά του ζώου. Παράλληλα, επιτρέπει να παραμένουν καθαρά η γούνα και τα πόδια τους ώστε πέρα από τα ζώα να μένει καθαρό και το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Πασπαλίζοντας με πούδρα το τρίχωμα των ζώων μας και τη φωλιά τους τα κατοικίδια μας απαλλάσσονται και προστατεύονται από οποιοδήποτε παράσιτο. Δεν περιέχει χημικά έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κατοικίδια μικρής ηλικίας.

Σαν πρόσθετο στοιχείο στην τροφή τους διασφαλίζεται η ευημερία και η καλή υγεία των κατοικίδιων ζώων μας με απόλυτα φυσικό τρόπο. Ο ζεόλιθος δεσμεύει τις τοξίνες, τις αλλεργιογόνες ουσίες των τροφών, τα παθογόνα βακτήρια και τα απομακρύνει μέσω τις πεπτικής οδού, έτσι βελτιώνεται το πεπτικό σύστημα των ζώων, ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα τους και αυξάνεται η συνολική αντιμικροβιακή δράση.  Αυξάνει την απορρόφηση βιταμινών και ιχνοστοιχείων στο σώμα τους, ανυψώνοντας έτσι τα επίπεδα της ενέργεια τους, μειώνοντας το στρες και βελτιώνοντας τη διάθεση τους. Επίσης, βοηθάει στην αποκατάσταση του ιστού των οστών μετά από τραυματισμό, έχει θετικές επιπτώσεις στη δομή της τρίχας και συμβάλλει στην επίτευξη λαμπερού τριχώματος.

Συνιστάται 2% ζεόλιθος στο μίγμα της τροφής τους.
Είναι ακίνδυνο, μη διαβρωτικό, μη τοξικό και 100% φυσικό, χωρίς χημικά πρόσθετα και τεχνητά αρώματα. Κατάλληλο για όλα τα είδη κατοικίδιων και όλες τις ηλικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζεόλιθος από 2.5 έως 5 χιλιοστά | Zeolife.gr

Ο ζεόλιθος στο σπίτι

Ο ζεόλιθος έχει την ικανότητα να προκαλεί αισθητή μείωση της δυσοσμίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, φροντίζει ώστε να προσλαμβάνει και να αδρανοποιεί ιούς, μύκητες, βακτήρια και αλλεργιογόνα που αιωρούνται στο χώρο μας όπως άλλωστε κάνουν οι ιονιστές χώρου. Τοποθετούμε φυσικό ζεόλιθο σε μορφή χαλικιού, σε ένα απλό μπολάκι ή πιάτο στον χώρο που παράγονται μυρωδιές από φαγητό, βαψίματα σπιτιού, καπνό τσιγάρου και άλλες άσχημες μυρωδιές παρατηρούμε ότι μειώνονται πολύ ως και εξαλείφονται οι μυρωδιές στον χώρο μας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους όπως αποθήκες, πατάρια, υπόγεια, παπουτσοθήκες, ντουλάπια κουζίνας, ντουλάπες ένδυσης, και σε εργασιακούς και κλειστούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *