Εδώ και πολλά χρόνια ο φυσικός ζεόλιθος χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρίες που ειδικεύονται στην φίλτρανση και τον καθαρισμό του αέρα εσωτερικών χώρων. Αυτό πραγματοποιείται από συσκευές στην αγορά καλούμενες ως ιονιστές-καθαριστές αέρα, που ως κύριο φίλτρο χρησιμοποιούν το φυσικό ζεόλιθο.

Ο ζεόλιθος έχει την ικανότητα να προκαλεί αισθητή μείωση της δυσοσμίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, φροντίζει ώστε να προσλαμβάνει και να αδρανοποιεί ιούς, μύκητες, βακτήρια και αλλεργιογόνα που αιωρούνται στο χώρο μας όπως άλλωστε κάνουν οι ιονιστές χώρου. Τοποθετούμε φυσικό ζεόλιθο σε μορφή χαλικιού, σε ένα απλό μπολάκι ή πιάτο στον χώρο που παράγονται μυρωδιές από φαγητό, βαψίματα σπιτιού, καπνό τσιγάρου και άλλες άσχημες μυρωδιές παρατηρούμε ότι μειώνονται πολύ ως και εξαλείφονται οι μυρωδιές στον χώρο μας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους όπως αποθήκες, πατάρια, υπόγεια, παπουτσοθήκες, ντουλάπια κουζίνας, ντουλάπες ένδυσης, και σε εργασιακούς και κλειστούς χώρους.

Για να μειώσουμε την ψύξη και τις οσμές των φαγητών στο ψυγείο μας τοποθετούμε μπροστά από τον ανεμιστήρα του ένα μπολ με ζεόλιθο. Έτσι ο ζεόλιθος θα προσφέρει και έξτρα οξυγόνωση ενώ εμείς θα εξοικονομούμε ηλεκτρικό ρεύμα. Επίσης θα απορροφά και την υγρασία του ψυγείου διατηρώντας αναλλοίωτα τα τρόφιμα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το μπολ από πάνω δεν πρέπει να σκεπάζεται.

Ρίχνοντας σε κάθε παπούτσι 1-2 κουταλάκια του γλυκού πούδρα ζεόλιθου και απλώνοντας τη καλά σε όλη τη επιφάνεια, φροντίζουμε να μειώσουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές στα παπούτσια, τις κάλτσες αλλά και τα πόδια.
Αντικαθιστώντας το υπόστρωμα που χρησιμοποιούμε για το κατοικίδιο ζώο μας με φυσικό ζεόλιθο σε μορφή χαλικιού, θα απαλλαχτούμε από τις ενοχλητικές μυρωδιές των ούρων και θα μειώσουμε την υγρασία στη φωλιά του ζώου ενώ παράλληλα ο ζεόλιθος θα παρέχει προστασία από τα βακτήρια και τα παράσιτα. Επίσης βοηθάει στον έλεγχο των οσμών -κυρίως αμμωνίας και υδρόθειου- σε χώρους συντήρησης και αποθήκευσης τροφίμων, σε κτηνοτροφικές μονάδες και ιχθυοκαλλιέργειες.

Η αφυγραντική του δράση βοηθά στην καταπολέμηση της μούχλας αφού απορροφά την υγρασία, που είναι υπεύθυνη για δεκάδες αναπνευστικές παθήσεις και αλλεργίες.

Ο φυσικός ζεόλιθος είναι προϊόν 100% φυσικό, αβλαβές και άοσμο.

Παρόμοια άρθρα