Ελληνικός ζεόλιθος από 0 έως 2.5 χιλιοστά σε μορφή πούδρας και λεπτού χαλικιού. Χρησιμοποιείται για ενσωμάτωση σε καλλιέργειες μικρής κλίμακας, όπως λαχανόκηποι, κληματαριές, κήποι, χλοοτάπητες, γλάστρες και ζαρντινιέρες και γενικότερα σε εδάφη με μέση (πηλώδη) προς ελαφρά σύσταση (αμμώδη). Συσκευασίες: 25 κιλών.

Ζεόλιθος στη γεωργία

Ο ζεόλιθος συνήθως εφαρμόζεται με ενσωμάτωση στο έδαφος σε ποσότητες από 300 μέχρι 600 κιλά το στρέμμα ανάλογα με τον τύπο του εδάφους, το είδος της καλλιέργειας και την κοκκομετρική σύσταση του εδάφους.

Δείτε παρακάτω τη δοσολογία ανάλογα με την σύσταση του εδάφους και το μέγεθος της καλλιέργιας.

Καλλιέργειες μικρής κλίμακας (λαχανόκηποι, κληματαριές, κήποι, χλοοτάπητες, γλάστρες και ζαρντινιέρες και λοιπές καλλιέργειες μικρής έκτασης)

Καλλιέργειες μεγάλης κλίμακας (δέντρα, καλαμπόκι, βαμβάκι και λοιπές καλλιέργειες μεγάλης έκτασης)

Χρειάζεται μια ποσότητα 300 – 600 κιλών ανά στρέμμα (ανάλογα και με την πυκνότητα της καλλιέργειας)  για να μεγιστοποιηθεί η συμβολή του στην αύξηση της παραγωγής. Η ωφέλιμη δράση του είναι μακροχρόνια (ο ζεόλιθος δεν αποσαθρώνεται όπως άλλα υλικά) και αφού ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση των τριών χρόνων για συμβατικές καλλιέργειες, δεν θα χρειαστεί να ξαναπροσθέσετε, ενώ κάθε χρόνο θα εισπράττετε την ωφέλεια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο ζεόλιθος στο σπίτι

Ο ζεόλιθος έχει την ικανότητα να προκαλεί αισθητή μείωση της δυσοσμίας σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης, φροντίζει ώστε να προσλαμβάνει και να αδρανοποιεί ιούς, μύκητες, βακτήρια και αλλεργιογόνα που αιωρούνται στο χώρο μας όπως άλλωστε κάνουν οι ιονιστές χώρου. Τοποθετούμε φυσικό ζεόλιθο σε μορφή χαλικιού, σε ένα απλό μπολάκι ή πιάτο στον χώρο που παράγονται μυρωδιές από φαγητό, βαψίματα σπιτιού, καπνό τσιγάρου και άλλες άσχημες μυρωδιές παρατηρούμε ότι μειώνονται πολύ ως και εξαλείφονται οι μυρωδιές στον χώρο μας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους όπως αποθήκες, πατάρια, υπόγεια, παπουτσοθήκες, ντουλάπια κουζίνας, ντουλάπες ένδυσης, και σε εργασιακούς και κλειστούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *