Περλίτης για αγροτική χρήση, με ουδέτερο pH. Ο περλίτης είναι ένα φυσικό, αργιλοπυριτικό ορυκτό, το οποίο παρέχει αερισμό και διατήρηση υγρασίας στις γεωργικές καλλιέργειες. Περιέχει 3 έως 4% κρυσταλλικό νερό και έχει ηφαστειογενή προέλευση. Παρασκευάζεται μηχανικά, χωρίς χημικές προσμίξεις, θερμαινόμενος στους 1000 oC, θερμοκρασία στην οποία διογκώνεται.

Έχει κόκκους διαμέτρου 0,63 έως 4 χιλιοστά και παράγεται αποκλειστικά για χρήση σε γεωργικές εφαρμογές. Είναι πιστοποιημένος στο ευρωπαικό πλαίσιο και διατίθεται σε  συσκευασίες των 100 λίτρων.

Περλίτης για αγροτική χρήση - αερισμός και διατήρηση υγρασίας - 100 λίτρα
Περλίτης για αγροτική χρήση – αερισμός και διατήρηση υγρασίας

Ο περλίτης στη γεωργία

Ο Περλίτης για αγροτική χρήση, εφαρμόζεται με ενσωμάτωση στο έδαφος. Λόγω της δομής του, δημιουργεί ένα αποστειρωμένο μέσο για την ανάπτυξη των φυτών. Διατηρεί ένα ουδέτερο περιβάλλον και βοηθά έτσι στην οικοδόμηση ενός ισχυρού ριζικού συστήματος. Λόγω του λευκού χρώματος, βελτιώνει την αντανάκλαση του φωτός στα θερμοκήπια και προάγει τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης.

Ο Περλίτης για αγροτική χρήση, είναι πολύ ελαφρύς (max 140Kgr/ m3) και μπορεί να συγκρατήσει από 3 έως 4 φορές το βάρος του σε νερό (250- 300Lt νερό/ m3). Η περιεκτικότητα του σε αέρα όταν συγκρατεί τη μέγιστη ποσότητα νερού είναι περίπου 55%. Είναι εντελώς απαλλαγμένος από ασθένειες και σπόρους ζιζανίων ενώ είναι και σταθεροποιητής της θερμοκρασίας. Είναι χημικά αδρανής και έχει ουδέτερο pH (6,5- 7,5). Η ωφέλιμη δράση του είναι μακροχρόνια, καθώς δεν αποσαθρώνεται όπως άλλα υλικά.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *