Από που προέρχεται ο Ζεόλιθος MED® detox;

Ο ζεόλιθος είναι ένα φυσικό ορυκτό ηφαιστειακής προέλευσης που χαρακτηρίζεται από τις μοναδικές φυσικές και χημικές του ιδιότητες. Ο ζεόλιθος MED® detox συγκεκριμένα, εξοθρύσεται σε ένα λατομείο που βρίσκεται μέσα στην παρθένα φύση της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στα Καρπάθια Όρη και είναι γνωστή για την πλούσια γεωλογική ιστορία της αλλά και την υψηλή καθαρότητα του ζεόλιθου κλινοπτιλόλιθου που προορίζεται για ανθρώπινη χρήση.

Βήμα 1ο –  Εξόρυξη

Ο ζεόλιθος εξορύσσεται συνήθως σε υπαίθρια επιφανειακά  ορυχεία. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό; 

Η επιφανειακή, υπαίθρια μέθοδος εξόρυξης είναι μια μέθοδος κατά την οποία τα ορυκτά εξάγονται από την επιφάνεια της γης. Συνήθως κάποια ανώτερα λεπτά στρώματα του εδάφους και κάποιων πετρωμάτων πρέπει να αφαιρεθούν, προκειμένου να προσεγγιστεί ο καθαρός ζεόλιθος που βρίσκεται από κάτω.

Με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία είναι συνήθως απλή και εξαιρετικά φιλική προς το περιβάλλον. 

Βήμα 2ο – Θρυμματισμός

Η διαδικασία επεξεργασίας του ζεόλιθου MED® detox αρχίζει με τη χρήση θραυστήρων με σιαγόνες, οι οποίοι συνθλίβουν το υψηλής ποιότητας πέτρωμα σε μικρότερα κομμάτια με μηχανική πίεση. Στη συνέχεια, ειδικά κόσκινα διαχωρίζουν το θρυμματισμένο υλικό ανάλογα με το μέγεθος των σωματιδίων. Η δόνηση ή η περιστροφή προκαλεί την πτώση των μικρότερων σωματιδίων μέσα από τα πλέγματα, ενώ τα μεγαλύτερα σωματίδια θρυμματίζονται περισσότερο.
 
Αυτή η ακριβής διαδικασία διασφαλίζει ότι μόνο υλικό με το επιθυμητό μέγεθος σωματιδίων συνεχίζει για περαιτέρω επεξεργασία, ώστε να διασφαλίζονται η ποιότητα και οι ιδιότητες του τελικού προϊόντος.

Βήμα 3ο – Καθαρισμός και θέρμανση

Στη συνέχεια, ο ζεόλιθος καθαρίζεται σχολαστικά και απομακρύνονται οι μη βρώσιμες ουσίες, ενώ ταυτόχρονα υποβάλλεται σε θερμική επεξεργασία.
 
Η επεξεργασία αυτή αυξάνει τη δεσμευτική ικανότητα στους μικρομοριακούς πόρους του, γεγονός που βελτιώνει την ικανότητά του να προσροφά ρύπους και να ανταλλάσει ιόντα. 

Βήμα 4ο – Λεπτόκκοκη άλεση

Κατά τη λεπτόκοκκη άλεση, η οποία είναι μια ιδιαίτερα ήπια διαδικασία, διασφαλίζεται ότι οι μοναδικές ιδιότητες του ζεόλιθου διατηρούνται αλλά και βελτιστοποιούνται. Ο ακριβής έλεγχος της διαδικασίας εξασφαλίζει ότι η ευαίσθητη κρυσταλλική δομή του ζεόλιθου παραμένει ανέπαφη, γεγονός το οποίο κάνει το ζεόλιθο να διατηρεί την υψηλή ικανότητα προσρόφησης και ανταλλαγής ιόντων.
 
Αυτά τα λεπτά σωματίδια ζεόλιθου αποτελούν τη βάση για τα προϊόντα MED® detox, τα οποία έχουν θετική επίδραση στην υγεία και την ευεξία των ανθρώπων.

Ο ζεόλιθος MED® detox χρησιμοποιείται ευρέως στην ιατρική λόγω των αποτοξινωτικών του ιδιοτήτων, καθώς μπορεί να δεσμεύει και να απομακρύνει βλαβερές ουσίες και βαρέα μέταλλα από τον οργανισμό. 

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *