Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2015 – Zeosoap Therapy

Ήμασταν εκεί, στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2015 που οργανώθηκε από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων | Junior Achievement Greece, με την Bee Pretty του Λυκείου Γλαύκης Ξάνθης & την Zeopsoap Therapy του Λυκείου Διδυμοτείχου.

Η έκθεση που οργανώνεται για 9η χρονιά από το ΣΕΝ |JA Greece, πραγματοποιήθηκε στις 6/3/2015, στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos, στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν 29 εικονικές επιχειρήσεις από σχολεία της Βόρεια Ελλάδας.

Φέτος δύο σχολεία της Θράκης συμμετέχουν στο πρόγραμμα “εικονική επιχείρηση“, ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές λυκείου, η Β’ τάξη του Γενικού Λυκείου Γλαύκης Ξάνθης με την εικονική επιχείρηση Bee Pretty και η Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου Διδυμοτείχου με την εικονική επιχείρηση Zeosoap Therapy αντίστοιχα.

Η Bee Pretty παράγει σειρά χειροποίητων κεραλοιφών από κερί μέλισσας, ελαιόλαδο και αιθέρια έλαια, βασισμένη σε παραδοσιακή συνταγή της ορεινής περιοχής του Νομού Ξάνθης και η Zeosoap Therapy χειροποίητα σαπούνια με την ψυχρή μέθοδο της αργής ωρίμανσης, από λάδι ελιάς ποικιλίας Μάκρης και φυσικό ζεόλιθο. Και στις δύο περιπτώσεις στόχος των μαθητικών εικονικών επιχειρήσεων είναι η ανάδειξη των φυσικών πόρων της Θράκης.

Στην έκθεση οι μαθητές-επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν ομαδικά, να προβάλουν και να πουλήσουν τα προϊόντα στους επισκέπτες, να μελετήσουν τις επιχειρηματικές ιδέες και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με τους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν. Ακόμη να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, από τη σύλληψη της επιχειρηματικής ιδέας, την εκπόνηση του επιχειρηματικού πλάνου, την οργανωτική δομή μέχρι και τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησής τους, σε επιτροπή αξιολόγησης, μιας και το πρόγραμμα έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα.  Η νικήτρια επιχείρηση, η οποία θα αναδειχθεί ανάμεσα στις 94 που συμμετέχουν από σχολεία όλης της χώρας, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεθνή έκθεση που οργανώνεται από το Junior Achievement Europe και θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς στη Ζυρίχη.

Φωτογραφίες: Μαρία Τσεκούρα

Την εικονική επιχείρηση Bee Pretty του Λυκείου Γλαύκης συντονίζει η εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Νικηφορίδου

Την εικονική επιχείρηση Zeosoap Therapy του Λυκείου Διδυμοτείχου συντονίζει η εκπαιδευτικός Μαρία Κάλτσου σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Μαρία Ψαρρά

Χορηγοί της Zeosoap Therapy: Zeolife.grΕλαιοτριβείο ΚύκλωπαςΠολύτιμη ΓηOrestis Craft CenterΣύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Διδυμοτείχου, Ιστορικός Πολιτιστικός Σύλλογος Διδυμοτείχου «ΚΑΣΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ– Γνώση και Δράση»

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

πηγή: Zygoura.gr

Παρόμοια άρθρα