Νέα δεδομένα για τον Ελληνικό ζεόλιθο και νέα ελπιδοφόρα μηνύματα για την νέα χρονιά, δημιουργούν δύο νέες αποφάσεις του περιφερειακού συμβουλίου και της διεύθυνσης περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Νομός Ροδόπης

Συγκεκριμένα, στις 17 Δεκεμβρίου 2019, αναρτήθηκε στη Διάυγεια, η έγκριση περιβαλλοντικών όρων, από την διεύθυνση περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την εκμετάλλευση λατομικού χώρου ζεόλιθου, στην περιοχή της Ροδόπης.

Η απόφαση αυτή, αφορά μια έκταση 98 στρεμμάτων στη θέση «Σκάλωμα», του Δήμου Αρριανών, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, που θα εξορύξει η εταιρεία «ΑΥΓΗ Ε.Π.Ε.».

Στην ορυκτολογική εξέταση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στις 23-05-2018, αναφέρεται ότι, σε όλα τα δείγματα που αναλύθηκαν, ως κύριο ορυκτό, εμφανίζεται ο ζεόλιθος τύπου HEU (heulandite type-ll), ο οποίος είναι ενδιάμεσο μέλος της ισόμορφης παράμειξης ευλανδίτη- κλινοπτιλόλιθου.

Διαβάστε παρακάτω την απόφαση

Νομός Έβρου

Η δεύτερη δημοσίευση στη Διάυγεια, στις 13 Ιανουαρίου του 2020, αφορά τη γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) αναφορικά με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη «Εκμετάλλευση λατομείου βιομηχανικών ορυκτών (ζεολίθου) έκτασης 29.131,37 τ.μ.

Η έκταση αυτή αφορά την εταιρία ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΠΕΤΡΩΤΩΝ ΑΒΕΕ «ΛΙΘΟΞΟΟΣ» και βρίσκεται στη θέση «Παλιοκλήσι» Τ.Κ. Πετρωτών, του Δήμου Νέας Ορεστιάδας της περιφερειακής ενότητας Έβρου.

Διαβάστε παρακάτω την απόφαση

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *