Στις 5/06/2020, ανακοινώθηκε η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την εξόρυξη ζεόλιθου Θράκης από την ΖΕΟΛΙΘΟΣ ΠΕΤΡΩΤΩΝ Α.Β.Ε.Ε «Ο ΛΙΘΟΞΟΟΣ» στα Πετρωτά Νέας Ορεστιάδας.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια στις 03/06/2020, και αφορά την εκμετάλλευση λατομικού χώρου έκτασης 29 στρεμμάτων, στην περιοχή “Παλιοκλήσι”.

Σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της τοπικής εταιρίας Β. Σωτηρούδης, στην εφημερίδα “Η Γνώμη”, ανέφερε ότι ο σκοπός της εταιρίας είναι να πετύχει και να δημιουργήσει εγκατάσταση επεξεργασίας, για να δώσει δουλειά στον κόσμο. 

«Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, που την περιμέναμε εδώ και καιρό», τόνισε ο κ. Σωτηρούδης, σημειώνοντας πως η έγκριση για την συγκεκριμένη έκταση αφορά ιδιόκτητα χωράφια, τα οποία αγόρασε η εταιρεία των Πετρωτιωτών.

«Υπάρχουν κι άλλα βήματα που πρέπει να γίνουν, με βασικότερο τη δημιουργία δικής μας μονάδας για επεξεργασία του ζεολίθου, ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και γενικότερα οφέλη στον τόπο μας. Μόνο με τις δικές μας δυνάμεις, δεν θα καταφέρουμε να στήσουμε μία τέτοια μονάδα, ωστόσο έχουμε υπόψη μας κάποια προγράμματα, κι έχουμε ήδη καταθέσει τις προτάσεις μας».

Η εταιρία περιμένει τις ανάλογες εγκρίσεις και για άλλες εκτάσεις στην περιοχή, που είναι πλούσια σε κοιτάσματα ζεόλιθου. Έχει καταθέσει όλα τα έγγραφα στις αρμόδιες αρχές και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η τεχνική μελέτη, η οποία θα κατατεθεί αρμοδίως, προκειμένου ο «Λιθοξόος» να πάρει την πρώτη του άδεια εξόρυξης.

πηγές: Λιθοξόος ΑΒΕΕ και εφημερίδα “Η Γνώμη”

Διαβάστε παρακάτω όλη την απόφαση

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *