1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (8 ψήφοι, μεσος όρος:5,00 από 5)
Loading...

Λαχανόκηπος παραδοσιακών σπόρων με ζεόλιθο και διατομίτη στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης. Βιολογική καλλιέργεια χωρίς φυτοφάρμακα και λιπάσματα, μόνο με τη χρήση φυσικών ορυκτών!

Στις παρακάτω φωτογραφίες μπορούμε να διακρίνουμε την εφαρμογή ζεόλιθου και διατομίτη σε λαχανόκηπο. Σε αυτόν τον λαχανόκηπο έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο παραδοσιακοί σπόροι από τοματιές, πιπεριές και μελιτζάνες σε πλήρη οικολογική καλλιέργεια.

Στην προκειμένη περίπτωση έχει επίσης ενσωματωθεί συνολικά 450 κιλά λεπτού χαλικιού στο έδαφος. Για λίπανση έχει χρησιμοποιηθεί βιολογική κοπριά.

Ζεόλιθος και διατομίτης σε τομάτες

Ζεόλιθος και διατομίτης σε τομάτες

Ο ζεόλιθος στον λαχανόκηπο

Η εφαρμογή του ζεόλιθου μας επιτρέπει την άριστη διαχείριση αλλά και την επικοινωνία της καλλιέργειας με το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει στο έδαφος με την ενσωμάτωση.

Λαχανόκηπος παραδοσιακών σπόρων με ζεόλιθο και διατομίτη στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης [Φωτογραφίες]

Ο διατομίτης στον λαχανόκηπο

Ο διατομίτης προστατεύει τον λαχανόκηπό μας από όλα τα περιπατητικά έντομα και ακάρεα σε συνέχεια της «απώθησης» τους από το ζεόλιθο. Αυτό το πετυχαίνει με την υαλλώδη σύστασή του, καθώς συσσωρεύεται στα πόδια και στην κοιλιακή χώρα τους και τα εξοντώνει με μηχανικό τρόπο. Στον συγκεκριμένο λαχανόκηπο υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια έντονο πρόβλημα από Πεντατομοειδή (κοινώς βρομούσες) το οποίο περιορίστηκε.

Τα Πενταμοειδή προκαλούν κατσάρωμα, σκίσιμο και ξήρανση στα φύλλα των λαχανικών. Τα νεαρά φυτά που προσβάλλονται σταματούν να αναπτύσσονται και παραμένουν ασθενή. Προσβάλλουν επίσης τους καρπούς των λαχανικών και προκαλούν νεκρώσεις και μεταχρωματισμούς. Ως αποτέλεσμα, οι καρποί δεν ωριμάζουν κανονικά και είναι ακατάλληλοι για φάγωμα. Χαρακτηριστική είναι η προσβολή της «βρομούσας» στις ντομάτες, όπου εμφανίζονται κίτρινα στίγματα στην εξωτερική επιφάνεια του καρπού και φελλώδεις περιοχές στο εσωτερικό του.

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες.

Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου

Συντάκτης Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου

Διαχείριση και επεξεργασία άρθρων και ειδήσεων στον ιστότοπο του Zeolife.gr. Αρχιτέκτονας μηχανικός σε πλήρη ενασχόληση με τον φυσικό ζεόλιθο και τον Ελληνικό αργιλούχο διατομίτη από τον Δεκέμβριο του 2013. Αναζητήστε συμβουλές του και πληροφορίες στο τηλέφωνο 2311-295520.

Περισσότερες δημοσιεύσεις από Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου

Ερωτήσεις & απαντήσεις για το άρθρο ή το προϊόν

Call Now Button