Η ανάδειξη του ελληνικού ζεόλιθου δεν είναι πια ένα όραμα αλλά μια πραγματικότητα για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο ελληνικός ζεόλιθος έχει μπει κυριολεκτικά στο πρόγραμμα της Περιφέρειας αφού τώρα γνωρίζει και τα οφέλη του ζεόλιθου. Πολλές περιοχές έχουν πια αποτελέσματα πρακτικά στον τομέα της γεωργίας αφού έχει γίνει ενσωμάτωση και ψέκασμα ζεόλιθου και βλέπουν πια την ποιότητα των προϊόντων. Τα σκόρδα της Νέας Βύσσας που αποτελούν το 70% της εθνικής παραγωγής, έχουν περάσει στη φάση της συλλογής. Έτσι όλοι μας μπορούμε να δούμε τη διαφορά στις οργανοληπτικές ιδιότητες. Τα σκόρδα που δοκιμάσαμε δεν είχαν καμιά σχέση με τα συμβατικά. Είναι πιο μεγάλα, δίχως μύκητες, με μια πανέμορφη λευκή βάση, ένα γνήσιο άρωμα και μια γεύση ασυναγώνιστη. Περιμένουμε ανάλογα αποτελέσματα και με τα σπαράγγια. Στο ενδιάμεσο η Περιφέρεια ενεργοποιείται όλο και πιο δυναμικά σε συντονισμό και με το Δήμο Αλεξανδρούπολης που έχει ζητήσει άδεια έρευνας για την περιοχή Κίρκης, την οποία επισκεφθήκαμε για να δώσουμε τα πρώτα πρακτικά δεδομένα για τον ζεόλιθο. Ο συνδυασμός αυτών των κινήσεων με την καταπολέμηση του δάκου για την προστασία των ελαιώνων, πρέπει να δώσει το παράδειγμα και σε άλλες περιοχές όσον αφορά στις εφαρμογές του ζεόλιθου γιατί είναι το μέλλον μας.
Η επιχείρησή μας ασχολείται με την εφαρμογή και την πώληση πιστοποιημένου Ελληνικού φυσικού ζεόλιθου και φυσικού ζεόλιθου Ευρωπαϊκής προέλευσης για όλες τις χρήσεις. Από εμάς μπορείτε ακόμα να προμηθευτείτε περλίτη καθώς και Ελληνικό αργιλούχο διατομίτη. Η περιεκτικότητά του ζεόλιθου σε κλινοπτιλόλιθο για γεωργική και κτηνοτροφική χρήση ανέρχεται σε 85% τουλάχιστον και διατίθεται σε διάφορες κοκκομετρίες ανάλογα με τη χρήση του. Σκοπός μας είναι η διάδοση των αμέτρητων εφαρμογών των φυσικών αυτών αδρανών ορυκτών με αποτέλεσμα την άμεση ωφέλεια από τις ιδιότητές τους, σε τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, το περιβάλλον και η ανθρώπινη υγεία.
Παρόμοια άρθρα
Ιούλιος 2014: η αρχή του ελληνικού ζεόλιθου – Νίκος Λυγερός
Ο Ιούλιος 2014 είναι τελικά ο μήνας και το έτος του ελληνικού ζεόλιθου. Μετά από ένα μακρόχρονο αγώνα για τον ελληνικό ζεόλιθο βλέπουμε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής έδωσε την έγκρισή του για την τεχνική μελέτη έρευνας βιομηχανικού ορυκτού, συγκεκριμένα του ζεόλιθου, σε έκταση 99,161 στρεμμάτων στη θέση «ΚΟΚΚΑΛΟ»…
HORIZON 2020 – Agriculture & Forestry
Economic growth and an ever rising world population put pressure on food demands and agricultural products. To feed nearly 9 billion people by 2050, a new vision is needed to ensure food supply, environmental sustainability and economic opportunity through agriculture. Agriculture and forestry are integral parts of the European economy and society. They provide the basis…
Nano- and microsized zeolites as a perspective material for potentiometric biosensors creation
Nano- and microsized zeolites as a perspective material for potentiometric biosensors creation Oleksandr O Soldatkin1,2*, Margaryta K Shelyakina1, Valentyna N Arkhypova1, Esin Soy3, Salih Kaan Kirdeciler3, Berna Ozansoy Kasap3, Florence Lagarde4, Nicole Jaffrezic-Renault4, Burcu Akata Kurç3,5, Alexei P Soldatkin1,2 and Sergei V Dzyadevych1,2 Abstract A number of potentiometric biosensors based on coimmobilization of enzymes with…
Πρωτιά της ομάδας του 1ου Γυμνασίου Νέας Ορεστιάδας από εργασία με χρήση φυσικού ζεόλιθου
Τη συμμετοχή της στον τελικό του First LEGO League (FLL) στις 2 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, εξασφάλισε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας, αποτελούμενη από 27 μαθητές και μαθήτριες, κατακτώντας το πρώτο βραβείο για το σύνολο των εργασιών της, που παρουσίασε με θέμα την υδροδυναμική, στους προκριματικούς αγώνες που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή στην Ξάνθη, με…
Αφαίρεση Βορίου και Αρσενικού από πετροχημικά απόβλητα με τη χρήση ζεόλιθου ως απορροφητικό μέσο
Αφαίρεση Βορίου και Αρσενικού από πετροχημικά απόβλητα με τη χρήση ζεόλιθου ως απορροφητικό μέσο.
Ζεόλιθος: Μια Συνοπτική Προσέγγιση
των: Πετρίδης Παναγιώτης, Γεωπόνος ΠΕ Καρασαββίδης Χαράλαμπος, Γεωπόνος ΠΕ. Οι ζεόλιθοι, είναι αργιλοπυριτικά υλικά με κρυσταλλική τετραεδρική δομή που εμφανίζει κοιλότητες, οι οποίες καταλαμβάνονται από ιόντα και μόρια νερού. Αυτά παρουσιάζουν αξιόλογη ελευθερία κινήσεων, γεγονός που συντελεί στην εμφάνιση των φαινομένων της ιοντοεναλλαγής και της αφυδάτωσης στους ζεόλιθους. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένυδρα κρυσταλλικά αργιλοπυριτικά άλατα…