Κορυφαία διάκριση απέσπασε ένα από τα κρασιά που παράγονται στους ορεινούς αμπελώνες της Ιεράς Μονής Βουτσάς, το οποίο παράγεται με ζεόλιθο στην καλλιέργεια.

Imperator Lacrima

Το Imperator Lacrima είναι το μοναδικό ελληνικό κρασί το οποίο συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου για το 2023 από την Asia Import.

Το Imperator Lacrima παράγεται από αμπελώνες με ζεόλιθο στην καλλιέργεια και συγκεκριμένα με ενσωμάτωση 1,2 κιλών κοκκομετρίας 0,8-2,5 σε κάθε ρίζα.

Πρόκειται για ένα κρασί με λαμπερό κιτρινοπράσινο χρώμα με απαλές ερυθρωπές ανταύγειες. Φίνα και δυνατά αρώματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ποικιλίας του Gewürztraminer, με το τριαντάφυλλο, τους λεμονανθούς και τα ώριμα ροδάκινα σε πρώτο πλάνο.

Φρουτώδες και ισορροπημένο, αρμονικό και δροσερό, με τονισμένη οξύτητα, νεύρο και επίγευση μεγάλης διάρκειας. Γεμάτο σώμα με διακριτική παρουσία της αλκοόλης. Συνοδεύει λιπαρά ψάρια με έντονες γεύσεις, ασιατική κουζίνα, καπνιστά κρέατα ενώ μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί με φρέσκα φρούτα ακόμα και ως απεριτίφ.

Η διάκριση αυτή πέρα από την δυναμική που δημιουργεί, ειδικά στον τομέα των εξαγωγών, αποτελεί και δικαίωση για τον κόπο και την σκληρή δουλειά των ανθρώπων της Μονής Βουτσάς και του οινοποιείου της.

Ο κατάλογος των καλύτερων κρασιών για το 2023 δημιουργήθηκε από την Asia Import, μετά από δοκιμή χιλιάδων κρασιών σε εργαστήρια και διεθνείς εκθέσεις.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα 20 καλυτερα κρασιά του κόσμου για το 2023 στον ιστότοπο της Asia Import

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το ζεόλιθο στην οινοποιία στον ιστότοπό μας.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το οινοποιείο στον ιστότοπο της Ιεράς Μονής Βοτσά

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από τον αμπελώνα

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *