Ζεόλιθος και κατοικίδια ζώα | Zeolife.gr
Ζεόλιθος και κατοικίδια ζώα | Zeolife.gr

Ο Φυσικός ζεόλιθος παρέχει την πιο φυσική και οικονομική λύση στη διατήρηση ενός υγιεινού και καθαρού περιβάλλοντος για τα κατοικίδια ζώα μας αλλά και συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας τους. Αντικαθιστώντας με ζεόλιθο, σε μορφή χαλικιού (2,5 – 5 χιλιοστών), με το υπόστρωμα που χρησιμοποιούμε για το κατοικίδιό μας (άμμο, ροκανίδια ή ακόμα και πάνω στην εφημερίδα) πετυχαίνουμε τη βελτίωση του αέρα και τη μείωση των οσμών από τα ούρα και τις κουτσουλιές των κατοικίδιων χάρη στη δέσμευση της αέριας αμμωνίας, που είναι υπεύθυνη για σοβαρές ζημιές στο αναπνευστικό σύστημα τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων.

Επίσης τοποθετώντας ζεόλιθο σε λεπτή πούδρα στον πάτο και σε όλη την επιφάνεια της φωλιάς μειώνεται κατά πολύ και η υγρασία στη φωλιά του ζώου. Παράλληλα, επιτρέπει να παραμένουν καθαρά η γούνα και τα πόδια τους ώστε πέρα από τα ζώα να μένει καθαρό και το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Κάθε φορά που αλλάζουμε τον ζεόλιθο, αφαιρώντας μόνο τις ακαθαρσίες με ένα φτυαράκι καθαρισμού, μπορούμε να τον ξαναχρησιμοποιήσουμε σαν ένα εξαιρετικό λίπασμα στις γλάστρες μας. Αναλογία 1κιλό ζεόλιθος προς δέκα κιλά γης.

Πασπαλίζοντας με πούδρα το τρίχωμα των ζώων μας και τη φωλιά τους τα κατοικίδια μας απαλλάσσονται και προστατεύονται από οποιοδήποτε παράσιτο. Δεν περιέχει χημικά έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε κατοικίδια μικρής ηλικίας. Όπως και για τους ανθρώπους, ο ζεόλιθος μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του νερού και για τους μικρούς μας φίλους. Τοποθετούμε στην ποτίστρα μια μικρή ποσότητα ζεόλιθου σε μορφή χαλικιού. Ο ζεόλιθος θα λειτουργήσει ως φίλτρο δεσμεύοντας τοξίνες, βαριά μέταλλα και θα απομακρύνει δυσάρεστες οσμές και βακτήρια βελτιώνοντας την ποιότητα και τη γεύση του νερού.

Σαν πρόσθετο στοιχείο στην τροφή τους διασφαλίζεται η ευημερία και η καλή υγεία των κατοικίδιων ζώων μας με απόλυτα φυσικό τρόπο. Ο ζεόλιθος δεσμεύει τις τοξίνες, τις αλλεργιογόνες ουσίες των τροφών, τα παθογόνα βακτήρια και τα απομακρύνει μέσω τις πεπτικής οδού, έτσι βελτιώνεται το πεπτικό σύστημα των ζώων, ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα τους και αυξάνεται η συνολική αντιμικροβιακή δράση. Αυξάνει την απορρόφηση βιταμινών και ιχνοστοιχείων στο σώμα τους, ανυψώνοντας έτσι τα επίπεδα της ενέργεια τους, μειώνοντας το στρες και βελτιώνοντας τη διάθεση τους. Επίσης, βοηθάει στην αποκατάσταση του ιστού των οστών μετά από τραυματισμό, έχει θετικές επιπτώσεις στη δομή της τρίχας και συμβάλλει στην επίτευξη λαμπερού τριχώματος.

Συνιστάται 2% ζεόλιθος στο μίγμα της τροφής τους. Είναι ακίνδυνος, μη διαβρωτικός, μη τοξικός και 100% φυσικός, χωρίς χημικά πρόσθετα και τεχνητά αρώματα. Κατάλληλος για όλα τα είδη κατοικίδιων και όλες τις ηλικίες.

Παρόμοια άρθρα