Επειδή τώρα περνάμε σε μια νέα φάση για τον ελληνικό ζεόλιθο είναι καλό να έχουμε και τεχνικά στοιχεία κι όχι μόνο εκτιμήσεις, αφού μπορούμε να κάνουμε μετρήσεις XRDκαι EDX που μας επιτρέπουν να αποφύγουμε γενικολογίες. Υπενθυμίζουμε πρώτα από όλα ότι η ποικιλία του ζεόλιθου που εξετάζουμε μέσα στο ζεολιθικό τόφο είναι ο κλινοπτιλόλιθος και ο τύπος του είναι ο ακόλουθος (Na,K,Ca)2-3Al3(Al,Si)2Si13O36·12H2O. Οι ζεόλιθοι γενικά έχουν πυρίτιο, Si, και αργίλιο, Al. Ενώ ο Κλινοπτιλόλιθος χαρακτηρίζεται πρόσθετα από τα εξής στοιχεία: Na, K, Ca. Κατά συνέπεια, αυτά βρίσκονται στη χημική ανάλυση και δεν ανήκουν βέβαια σε στοιχεία που απελευθερώνει αφού είναι η ίδια η δομή του ζεόλιθου. Στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε στο Μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Καβάλας, βρέθηκαν τα εξής συγκεντρωτικά αποτελέσματα από τις μετρήσεις που έκανε ο Δ. Κάτσιος για την περιοχή Κόκκαλο που μας ενδιαφέρει ειδικά για το θέμα της εξόρυξης του ελληνικού ζεόλιθου. Και βλέπουμε ότι βρίσκουμε τα θεμελιακά στοιχεία του Κλινοπτιλόλιθου: Οξυγόνο (78,45%), Πυρίτιο (13,26%), Αργίλιο (3,34%), Κάλιο (1,03%), Ασβέστιο (0,67%), Νάτριο (0,25%). Για τα άλλα στοιχεία έχουμε: Άνθρακα (1,95%), Μαγνήσιο (0.34%), Χαλκό (0,20%), Σίδηρο (0,19%), Ψευδάργυρο (0,13%) και κάτω του 0,1% (Rh, Ti, Ta, S). Αυτές οι μετρήσεις έγιναν με EDX.
Η επιχείρησή μας ασχολείται με την εφαρμογή και την πώληση πιστοποιημένου Ελληνικού φυσικού ζεόλιθου και φυσικού ζεόλιθου Ευρωπαϊκής προέλευσης για όλες τις χρήσεις. Από εμάς μπορείτε ακόμα να προμηθευτείτε περλίτη καθώς και Ελληνικό αργιλούχο διατομίτη. Η περιεκτικότητά του ζεόλιθου σε κλινοπτιλόλιθο για γεωργική και κτηνοτροφική χρήση ανέρχεται σε 85% τουλάχιστον και διατίθεται σε διάφορες κοκκομετρίες ανάλογα με τη χρήση του. Σκοπός μας είναι η διάδοση των αμέτρητων εφαρμογών των φυσικών αυτών αδρανών ορυκτών με αποτέλεσμα την άμεση ωφέλεια από τις ιδιότητές τους, σε τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, το περιβάλλον και η ανθρώπινη υγεία.
Ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος ενσωμάτωσης του ζεόλιθου σε υπάρχοντα δέντρα; Με ποιόν τρόπο θα πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και έτσι θα εκμεταλλευτούμε πλήρως τις μοναδικές ιδιότητες του ζεόλιθου; Ο καλύτερος τρόπος ενσωμάτωσης σε υπάρχοντα δέντρα φαίνεται να είναι η ανάμειξη του ζεόλιθου με το έδαφος, σε όλη την επιφάνεια της ριζικής σφαίρας και…
Το Κολοκάσι είναι εμβληματικό προϊόν της Κύπρου και ειδικά της περιοχής Σωτήρας, η οποία θα έπρεπε να έχει ήδη μια Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης. Οι ειδικοί γνωρίζουν βέβαια και τις πούλλες. Αλλά ας ασχοληθούμε με το Κολοκάσι που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής. Το επιστημονικό του όνομα είναι Colocasia esculenta και είναι γνωστό από τη…
Ο ζεόλιθος ως δικαίωμα και προστασία του καταναλωτή – Διάλεξη του Νίκου Λυγερού Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: “Ο ζεόλιθος ως δικαίωμα και προστασία του καταναλωτή”. Αίθουσα Β18, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. πηγή: Ζεόλαδο
Το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ο Ζεόλιθος στην ανάπτυξη της Κρήτης» με ομιλητή τον κ. Λυγερό Νίκο, την Τρίτη 30 Μαΐου και ώρα 20:00, στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου (Λεωφ. Πλαστήρα 10) . Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι χρήσεις του φυσικού ζεόλιθου και οι θετικές επιπτώσεις του στις…