Επειδή τώρα περνάμε σε μια νέα φάση για τον ελληνικό ζεόλιθο είναι καλό να έχουμε και τεχνικά στοιχεία κι όχι μόνο εκτιμήσεις, αφού μπορούμε να κάνουμε μετρήσεις XRDκαι EDX που μας επιτρέπουν να αποφύγουμε γενικολογίες. Υπενθυμίζουμε πρώτα από όλα ότι η ποικιλία του ζεόλιθου που εξετάζουμε μέσα στο ζεολιθικό τόφο είναι ο κλινοπτιλόλιθος και ο τύπος του είναι ο ακόλουθος (Na,K,Ca)2-3Al3(Al,Si)2Si13O36·12H2O. Οι ζεόλιθοι γενικά έχουν πυρίτιο, Si, και αργίλιο, Al. Ενώ ο Κλινοπτιλόλιθος χαρακτηρίζεται πρόσθετα από τα εξής στοιχεία: Na, K, Ca. Κατά συνέπεια, αυτά βρίσκονται στη χημική ανάλυση και δεν ανήκουν βέβαια σε στοιχεία που απελευθερώνει αφού είναι η ίδια η δομή του ζεόλιθου. Στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε στο Μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Καβάλας, βρέθηκαν τα εξής συγκεντρωτικά αποτελέσματα από τις μετρήσεις που έκανε ο Δ. Κάτσιος για την περιοχή Κόκκαλο που μας ενδιαφέρει ειδικά για το θέμα της εξόρυξης του ελληνικού ζεόλιθου. Και βλέπουμε ότι βρίσκουμε τα θεμελιακά στοιχεία του Κλινοπτιλόλιθου: Οξυγόνο (78,45%), Πυρίτιο (13,26%), Αργίλιο (3,34%), Κάλιο (1,03%), Ασβέστιο (0,67%), Νάτριο (0,25%). Για τα άλλα στοιχεία έχουμε: Άνθρακα (1,95%), Μαγνήσιο (0.34%), Χαλκό (0,20%), Σίδηρο (0,19%), Ψευδάργυρο (0,13%) και κάτω του 0,1% (Rh, Ti, Ta, S). Αυτές οι μετρήσεις έγιναν με EDX.
Η επιχείρησή μας ασχολείται με την εφαρμογή και την πώληση πιστοποιημένου Ελληνικού φυσικού ζεόλιθου και φυσικού ζεόλιθου Ευρωπαϊκής προέλευσης για όλες τις χρήσεις. Από εμάς μπορείτε ακόμα να προμηθευτείτε περλίτη καθώς και Ελληνικό αργιλούχο διατομίτη. Η περιεκτικότητά του ζεόλιθου σε κλινοπτιλόλιθο για γεωργική και κτηνοτροφική χρήση ανέρχεται σε 85% τουλάχιστον και διατίθεται σε διάφορες κοκκομετρίες ανάλογα με τη χρήση του. Σκοπός μας είναι η διάδοση των αμέτρητων εφαρμογών των φυσικών αυτών αδρανών ορυκτών με αποτέλεσμα την άμεση ωφέλεια από τις ιδιότητές τους, σε τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, το περιβάλλον και η ανθρώπινη υγεία.
Μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου διερευνήθηκε η αποτελεσματικότητα του φυσικού ζεόλιθου για την απομάκρυνση των αμμωνιακών ιόντων από συνθετικό λύμα και από δευτερογενή ορό γάλακτος.
Η προστασία των νερών – Νίκος Λυγερός Αφού υπάρχει πια επίσημη διαβούλευση για την προστασία των νερών από τα γεωργικά λιπάσματα, πρέπει να αναδειχθεί και ο ρόλος του ζεόλιθου σε αυτή τη διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την έγκριση Κώδικα Ορθών Γεωργικών Πρακτικών για την προστασία των Νερών από τη Νιτρορύπανση Γεωργικής Προέλευσης αλλά και…
ΘΕΜΑ: Έγκριση Πληρωμής Δαπάνης Έργου Σχετ.: Εντολή Πληρωμής Δαπάνης Έργου 73207 / 26-06-2014 Έχοντας υπόψη 1. Τον ιδρυτικό νόμο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ν. 3341/14-6-25) 2. Την υπ. Αριθμ. ΚΑ 679/1996 (ΦΕΚ Β’ 826/1996) Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία κυρώθηκε με το άρθρ. 36 του Ν. 3794/2009 και τροποποιήθηκε με το άρθρ. 36 του Ν….