1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (2 ψήφοι, μεσος όρος:5,00 από 5)
Loading...

Ψεκασμός διατομίτη και ζεόλιθου. Φωτογραφίες από ψεκασμό σκόνης ζεόλιθου έως 0,063 χιλιοστών και σκόνης διατομίτη 20 μικρών σε καρυδιές στη Νέα Ορεστιάδα.

Με τον ψεκασμό του ζεόλιθου προάγεται κυρίως η καλή υγεία του δέντρου. Ο ζεόλιθος, ως άριστος διαχειριστής περιβάλλοντος βοηθάει στην «επικοινωνία» του δέντρου με την ατμόσφαιρα και τον ήλιο. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάει στην παραγωγή μεγαλύτερων ποσοστών χλωροφύλλης. Σύμφωνα με κάποιες έρευνες έχει παρατηρηθεί αύξηση έως και 100% σε σχέση με καλλιέργειες χωρίς ζεόλιθο. Έτσι αντίστοιχα αυξάνει το ποσοστό φωτοσύνθεσης με αποτέλεσμα την κυκλοφορία περισσότερων υγρών και κατά προέκταση σακχάρων μέσα στο φυτό. Αυτό με τη σειρά του βοηθάει στην αύξηση της καρποφορίας και την αύξηση της ποιότητας του παραγόμενου καρπού.

Ταυτόχρονα, ο ζεόλιθος διαχειρίζεται και τον διατομίτη, ο οποίος προστατεύει την καλλιέργεια από όλα τα περιπατητικά έντομα και ακάρεα. Ο διατομίτης μπορεί να ψεκαστεί είτε ως προληπτικό είτε ως επεμβατικό μέσο μετά από προσβολή. Ο τρόπος δράσης του είναι μηχανικός. Προσκολλάται εύκολα στα σώματα των εντόμων και των ακάρεων καθώς περπατούν, σχίζοντας το κηρώδες επίστρωμα τους με την υαλώδη δομή του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορροφά τα υγρά τους με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και τελικά να πεθαίνουν. Το σημαντικό είναι ότι τα έντομα δεν αποκτούν καμία ανοσία αφού η δράση του δεν οφείλεται σε κάποια χημική ουσία ή σε κάποια χημική αντίδραση. Είναι 100% φυσικό προϊόν και είναι κατάλληλο και ασφαλές για ψεκασμούς στη γεωργία, τόσο σε βιολογικές και οικολογικές καλλιέργειες όσο και σε συμβατικές.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΤΟΜΙΤΗΣ;

Ο διατομίτης είναι ένα ιζηματογενές ορυκτό που αποτελείται από συσσώρευση απολιθωμένων διατόμων συνήθως με πρόσμιξη αργίλων σε διάφορες περιεκτικότητες. Τα διάτομα είναι μονοκύτταρα υδρόβια φύκη της οικογένειας των Bacillariophyceae, που παράγουν ένα σκληρό και πορώδες κυτταρικό τοίχωμα ή εξωτερικό στρώμα που αποτελείται από διοξείδιο του πυριτίου το καλούμενοι »frustule», και μοιάζει με μικροσκοπικά κοσμήματα.

Σαν πέτρωμα αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος από διοξείδιο του πυριτίου με πρόσμιξη αργίλων. Τα προϊόντα που παράγονται από αυτόν είναι 100% φυσικά.

Έχει υψηλό πορώδες, χαμηλή πυκνότητα, έχει εγγενή σταθερότητα (χημική και θερμική) και δεν περιέχει υπολείμματα ξένων συστατικών εκτός από αργίλους. Η πρώτη ύλη περνάει μια σειρά διαδικασιών: ξήρανση, άλεσμα και ταξινόμηση με αέρα ώστε το τελικό προϊόν να αποτελείται κυρίως από διοξείδιο του πυριτίου και πρόσμιξη αργίλων και είναι πρακτικά αδρανές με τελικό προϊόν μια υπόλευκη σκόνη.

 

 

Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου

σχετικά με Χρυσοβαλάντης Χατζηγεωργίου

Διαχείριση και επεξεργασία άρθρων και ειδήσεων στον ιστότοπο του Zeolife.gr. Αρχιτέκτονας μηχανικός σε πλήρη ενασχόληση με τον φυσικό ζεόλιθο και τον Ελληνικό αργιλούχο διατομίτη από τον Δεκέμβριο του 2013. Αναζητήστε συμβουλές του και πληροφορίες στο τηλέφωνο 2552-112761.

Σχολιάστε - η ηλεκτρονική σας διεύθυνση ΔΕΝ δημοσιεύεται